Kända biljardspelare

Biljard

 

Efren Reyes

När man talar om dom bästa biljardspelarna genom tiderna, så är det rent av omöjligt att inte nämna Efren Reyes. Inte bara är han en utav dom allra bästa, han anses faktiskt av oerhört många som den allra bästa. Han är titelhållare av över 70 olika turneringar, vilket är en fantastisk bedrift. Han har vunnit Derby City Classic över 14 gånger, turneringen i World Pool League två gånger och självklart världsmästerskapen hela två gånger.

Efren är från Filippinerna, och ansågs som den allra bästa i hemlandet under 80-talet. Efren var också den första asiaten att bli inskriven i The Billiard Congress of America’s Hall of Fame, och blev det år 2003. Han var även den första biljardspelaren att vinna världsmästerskapen i två olika discipliner.

Ralph Greenleaf

En amerikan man bara måste nämna bland de allra bästa genom tiderna, är förstås också Ralp Greenleaf. Han var en oerhört dominant spelare under sin tid, inte bara tack vare hans otroliga förmåga att spela, men också för hans karisma. Det är få människor som påverkat sin sport så mycket som Ralph Greenleaf, och 1966 var han en av de tre första som blev invald till The Billiard Congress of America’s Hall of Fame.

Willie Mosconi

Ännu en gigant inom biljard är faktiskt ännu en amerikan, just Willie Mosconi. Han gjorde något som ingen annan gjort, vilket är att vinna World Straight Pool Championship 15 gånger under åren 1941 till 1957. Han kallades “Mr. Pocket Billiards” och var en otrolig pionjär inom trick shot. Det var inte det enda han gjorde som var aningen unikt. Han har fortfarande rekordet i en officiellt erkänd straight pool match – att sätta 526 bollar i rad.

Cecil P. Hall

Cecil P. ”Buddy” Hall kallades “The Rifleman”, tack vare hans otroliga träffsäkerhet i biljard. Han skrevs in i The Billiards Congress of America’s Hall of Fame år 2005. Inte bara det, han utnämndes till Player of the Year hela 3 gånger. En otroligt skicklig spelare som hade stort inflytande på sporten, som så många andra amerikaner gjort. Det som är spännande med Billie Hall, precis som med Willie Mosconi, är att dom introducerade nya sätt att spela. Willie gjorde trick shots väldigt stort i biljard scenen, och ”Buddy” införde en ny teknik som kom att kallas klocksystemet, som är en teknik för var på köbollen man siktar.

 

lakshmi-lite